New Products Flash Sale
Thread Tools
Old Nov 27, 2012, 11:08 AM
JohnVH is offline
Find More Posts by JohnVH
Thread Crapper
JohnVH's Avatar
Lynden, WA
Joined Nov 2000
3,635 Posts
there isnt an esc calibration I know of, search for it, you turn on the radio to full throttle, then turn on the kk2 board while holding down the 1st and 4th buttons, then after the right beeps lower the throttle, release buttons.. there is a procedure out there.
JohnVH is offline Find More Posts by JohnVH
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Nov 27, 2012, 11:12 AM
AcroFPV is offline
Find More Posts by AcroFPV
we dont NEED roads!
AcroFPV's Avatar
United States, CA, Rocklin
Joined Aug 2012
3,496 Posts
Quote:
Originally Posted by nadine View Post
Hi guys...
I need some help here.So,i have kk2 board i was following the setup instruction from DiehardRCaddicts,found on you tube,but in the section ESC CALIBRATION,i found out,that my board d'ont have this option! I have CPPM settings,after the sensor calibration,in menu order!In CPPM sub menu,i have ,roll ch.1,pitch ch.2,yaw ch.3 and throttle ch.4!????.....I have to change to be throttle on the 3 channel and rudder 4 channel!?
Anyway i made the calibration of ESC with the same way like in video.but i need to know why this difference!?I have 1,2 firmware.
Cheers
KK took the instructions........ awe nevermind. Im not even going to explain this again.
AcroFPV is offline Find More Posts by AcroFPV
Reply With Quote
Old Nov 27, 2012, 11:14 AM
carr52 is offline
Find More Posts by carr52
Registered User
carr52's Avatar
United States, SC, Irmo
Joined Mar 2012
2,542 Posts
Its post 6082 on page 98. I just watched it. Its alot easier than trying to plug in the battery while holding down the the buttons. Just use M1 and thanks to subraru4wd

http://www.rcgroups.com/forums/showt...8#post23175961
carr52 is offline Find More Posts by carr52
Reply With Quote
Old Nov 27, 2012, 12:13 PM
brontide is offline
Find More Posts by brontide
Stop me before I build again!
United States, NY, Albany
Joined Sep 2012
1,320 Posts
Quote:
Originally Posted by nadine View Post
Hi guys...
I need some help here.So,i have kk2 board i was following the setup instruction from DiehardRCaddicts,found on you tube,but in the section ESC CALIBRATION,i found out,that my board d'ont have this option! I have CPPM settings,after the sensor calibration,in menu order!In CPPM sub menu,i have ,roll ch.1,pitch ch.2,yaw ch.3 and throttle ch.4!????.....I have to change to be throttle on the 3 channel and rudder 4 channel!?
Anyway i made the calibration of ESC with the same way like in video.but i need to know why this difference!?I have 1,2 firmware.
Cheers
There is a video in the first post on ESC calibration, it is also in the manual from HK.
brontide is offline Find More Posts by brontide
Reply With Quote
Old Nov 27, 2012, 12:19 PM
AcroFPV is offline
Find More Posts by AcroFPV
we dont NEED roads!
AcroFPV's Avatar
United States, CA, Rocklin
Joined Aug 2012
3,496 Posts
Quote:
Originally Posted by carr52 View Post
Its post 6082 on page 98. I just watched it. Its alot easier than trying to plug in the battery while holding down the the buttons. Just use M1 and thanks to subraru4wd

http://www.rcgroups.com/forums/showt...8#post23175961
Your page 98 might be different than his. I have my settings set so only 20 posts per page, so post #6082 is on page 406 for me. Anyhow, here is a link directly to post 6082 with the calibration method.

http://www.rcgroups.com/forums/showp...postcount=6082

Or you can find it on post #1.
AcroFPV is offline Find More Posts by AcroFPV
Reply With Quote
Old Nov 27, 2012, 12:45 PM
Steveis is offline
Find More Posts by Steveis
AVR Dude
United Kingdom, England, Cnwll
Joined Jul 2011
1,866 Posts
Quote:
Originally Posted by nadine View Post
Hi guys...
I need some help here.So,i have kk2 board i was following the setup instruction from DiehardRCaddicts,found on you tube,but in the section ESC CALIBRATION,i found out,that my board d'ont have this option! I have CPPM settings,after the sensor calibration,in menu order!In CPPM sub menu,i have ,roll ch.1,pitch ch.2,yaw ch.3 and throttle ch.4!????.....I have to change to be throttle on the 3 channel and rudder 4 channel!?
Anyway i made the calibration of ESC with the same way like in video.but i need to know why this difference!?I have 1,2 firmware.
Cheers
The labels in v1.2 for throttle and yaw are transposed. Ch3 is actually throttle.
Steveis is offline Find More Posts by Steveis
Reply With Quote
Old Nov 27, 2012, 12:54 PM
Sudsy is offline
Find More Posts by Sudsy
It's Just a Hobby!
Sudsy's Avatar
Joined May 2012
1,202 Posts
The KK2 should see a steady 5V from your BEC, even if battery voltage drops.


Fred[/QUOTE]

It should but I don't think it DOES. That would be a function of the ESC not the KK2.
Sudsy is offline Find More Posts by Sudsy
Reply With Quote
Old Nov 27, 2012, 01:12 PM
mertseger is offline
Find More Posts by mertseger
Registered User
Joined Nov 2012
6 Posts
Sorry for this question but i didnt find link to FW1.5. Can please someone write it here pls.

Thanks
mertseger is offline Find More Posts by mertseger
Reply With Quote
Old Nov 27, 2012, 01:18 PM
jonesy40001 is offline
Find More Posts by jonesy40001
Registered User
jonesy40001's Avatar
Australia, QLD, Meadowbrook
Joined Sep 2012
180 Posts
Quote:
Originally Posted by carr52 View Post
Are the ends on these the same as a servo? Sure looks like it. Can't tell from the picture. Thanks.

Tom

They can be used as servo extention leads in single or group of three
jonesy40001 is offline Find More Posts by jonesy40001
Reply With Quote
Old Nov 27, 2012, 01:30 PM
jhi is offline
jhi
Find More Posts by jhi
jhi
Registered User
jhi's Avatar
Norway, Sogn og Fjordane, Naustdal
Joined Jun 2009
180 Posts
Quote:
Originally Posted by mertseger View Post
Sorry for this question but i didnt find link to FW1.5. Can please someone write it here pls.

Thanks
Here...
http://www.rcgroups.com/forums/showp...postcount=6371

/Jan
jhi is offline Find More Posts by jhi
Reply With Quote
Old Nov 27, 2012, 01:48 PM
rcjose is offline
Find More Posts by rcjose
Registered User
United States, TX, Richmond
Joined Aug 2010
1,283 Posts
Quote:
Originally Posted by brontide View Post
There is a video in the first post on ESC calibration, it is also in the manual from HK.
I guess some refuse to look at the first post, even if the thread says to look there before posting a question.
rcjose is offline Find More Posts by rcjose
Reply With Quote
Old Nov 27, 2012, 02:34 PM
HappySundays is offline
Find More Posts by HappySundays
OpenAeroVTOL developer
HappySundays's Avatar
Australia, NSW, Sydney
Joined Feb 2011
3,341 Posts
Quote:
Originally Posted by rceccleston View Post
SALE PRICE: $19.99
Was: $29.99

Offer available all week while stocks last![/URL]
Interesting... maybe they are finally bringing out one with a 644 chip in them... I wish.
HappySundays is offline Find More Posts by HappySundays
Reply With Quote
Old Nov 27, 2012, 03:41 PM
carr52 is offline
Find More Posts by carr52
Registered User
carr52's Avatar
United States, SC, Irmo
Joined Mar 2012
2,542 Posts
Quote:
Originally Posted by jonesy40001 View Post
They can be used as servo extention leads in single or group of three
Thanks jonesy.

Tom
carr52 is offline Find More Posts by carr52
Reply With Quote
Old Nov 27, 2012, 03:49 PM
knobby1 is offline
Find More Posts by knobby1
Registered User
Australia, NSW, Bradbury
Joined Dec 2007
238 Posts
Quote:
Originally Posted by HappySundays View Post
Interesting... maybe they are finally bringing out one with a 644 chip in them... I wish.
Hey Happy,
Yeah, I wish too..! I see the local aussie warehouse is still doing them for $30.99 AUD.....we never seem to get any discount here...and with the aussie dollar so strong you'd think it'd be cheaper than the $29.99US they charge everywhere else..! One advantage we have is that we can order more than one at a time..!!

Cheers,
Smithy
knobby1 is offline Find More Posts by knobby1
Reply With Quote