HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Apr 10, 2014, 07:36 AM
Registered User
Joined Apr 2014
5 Posts
Question
can I use xbee ?

Hello, I just want to ask you whether you think xbee modules will do the job of the transmitting and receiving for the quadcopter? I heard it has some delays so I'm confused whether or not to use it.

any feedback will be much appreciated
Maryam_Magdy is offline Find More Posts by Maryam_Magdy
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Apr 10, 2014, 08:34 AM
Registered User
United States, PA, Doylestown
Joined Jan 2014
1,537 Posts
It has been done but no seems it keep using it.
Do a Google search and you'll find more info.

Have a look here:
http://www.multiwii.com/forum/viewtopic.php?f=13&t=4932
waltr is online now Find More Posts by waltr
Last edited by waltr; Apr 10, 2014 at 09:11 AM.
Reply With Quote
Old Apr 10, 2014, 02:45 PM
Registered User
Solihull, England
Joined Jun 2004
953 Posts
I'm using Xbees with an APM on both 'plane and 'copter and never had any problems. I am using 2.4Ghz versions with a 2.4GHz RC link.

Peter
Quote:
Originally Posted by waltr View Post
It has been done but no seems it keep using it.
Do a Google search and you'll find more info.

Have a look here:
http://www.multiwii.com/forum/viewtopic.php?f=13&t=4932
Peter Seddon is offline Find More Posts by Peter Seddon
Reply With Quote
Old Apr 10, 2014, 10:34 PM
Registered User
United States, PA, Doylestown
Joined Jan 2014
1,537 Posts
Any place (link) to find the details Peter?
waltr is online now Find More Posts by waltr
Reply With Quote
Old Apr 12, 2014, 10:50 AM
Registered User
Solihull, England
Joined Jun 2004
953 Posts
Try this https://code.google.com/p/ardupilot-...i/APM2Wireless

Peter
Quote:
Originally Posted by waltr View Post
Any place (link) to find the details Peter?
Peter Seddon is offline Find More Posts by Peter Seddon
Reply With Quote
Old Apr 12, 2014, 11:18 AM
Registered User
United States, PA, Doylestown
Joined Jan 2014
1,537 Posts
Thanks Peter.
waltr is online now Find More Posts by waltr
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sold I have 4 used motors I don't use, buy one, two, three or all four. I can split them. efx Aircraft - Electric - Power Systems (FS/W) 3 Nov 14, 2013 03:38 PM
Question When using a the S-Bus "channel" what can I use the other channels for?! neavissa Radios 10 Oct 09, 2013 03:02 AM
Wanted 60mw Xbee Setup [xbee pro, xbee, or similar...] crashtested Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 1 Jun 25, 2013 06:15 PM
Discussion How can i connect my xbee to my quadrotor? tiredhua UAV - Unmanned Aerial Vehicles 0 Aug 17, 2010 12:49 AM