Espritmodel.com Telemetry Radio
Reply
Thread Tools
Old Jun 27, 2013, 11:23 AM
Registered User
Joined Jun 2013
2 Posts
Discussion
Hpi firestorm just won't start!

Hi all,

Just wondering if any of you might have any ideas as to why my firestorm 10T won't start, I've tested the glow plug that's fine as is the compression, fuel and back pressure lines aren't leaking, idle gap is set at around 2mm with I think is ok?. Only thing I think it could be maybe is a zip tie is missing from the exhaust coupler. Any ideas anyone as to how I can get the thing started?

Thanks
Ryan.
Ryanrawcliffe is offline Find More Posts by Ryanrawcliffe
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jun 27, 2013, 03:36 PM
Registered User
wparsons's Avatar
Canada, ON, Markham
Joined Aug 2008
8,815 Posts
A missing zip tie won't effect it this much, it should still fire up.

Is it getting fuel? Give it a good prime by taking the air filter off, put your thumb over the carb and crank it over a few times. Put the filter back on and see if it wants to fire more.
wparsons is offline Find More Posts by wparsons
Reply With Quote
Old Jun 27, 2013, 07:14 PM
Registered User
Joined Jun 2013
2 Posts
Hi,

Just tried that, no luck. Also tried a few other priming methods ie. blowing through the back pressure line, finger over exhaust. It's definatlely getting fuel as I can see it in the line. Any other ideas?

Going to leave my glow plug on charge over night as maybe it was on low battery, if it doesn't want to fire tomorrow I'm going to take it to my lhs and see what the problem is.

Ryan.
Ryanrawcliffe is offline Find More Posts by Ryanrawcliffe
Reply With Quote
Old Jun 30, 2013, 07:11 PM
Registered User
wparsons's Avatar
Canada, ON, Markham
Joined Aug 2008
8,815 Posts
Is the glow plug itself still good? If the battery in the igniter is charged and it's not firing check the plug to see if it glows.
wparsons is offline Find More Posts by wparsons
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help! DJI Phantom won't start Budakris Multirotor Talk 7 Aug 18, 2013 11:51 PM
Help! OS FS-70 Surpass - Won't Start clandestoy Engines 6 Jun 17, 2013 01:28 AM
Discussion DLE-55 - tuned piped fitted now it won't start 3d3dman Engines 3 Jun 04, 2013 09:10 AM
Help! OS 46AX won't start yorky Engines 21 Jun 01, 2013 07:13 PM
Discussion another one won't "start" maxu52 RC Tanks 5 Apr 27, 2013 10:38 AM