New Products Flash Sale
Thread Tools
Old Feb 25, 2015, 06:13 PM
Jshawn is online now
Find More Posts by Jshawn
Registered User
Joined Jan 2015
3 Posts
Discussion
Align M480 APS-M Problems

I have the Align M480 which I crashed - my fault. I just finished rebuilding. I was able to salvage the electronics, the motors, the retracts, and a few other sundry parts. The rebuild went fine and I tested everything on the bench before putting them all together. Here's my problem (which I had once or twice before the crash): when powering up the 480 (transmitter is on, OSD is on and showing multiple satellites - as many as 12), the esc beep, light up, and I get the fast flashing red led on the ASP-M and the LED. All my cables are correct - I ran a test as indicated before with the motors before assembly and everything worked. This makes no sense to me as the OSD is showing multiple sats. Also, I can not get the ASP into the magnetometer calibration mode either by pressing the button on the ASP or throwing the flight mode switch. I can connect the ASP software through the bluetooth or computer. All of the functions work, e.g. stick calibration etc., but the motor test does not function. I have updated everything to 2.0. There is no gimbal on the copter. One last "oddity." If I hold the ASP button while powering on the 480 the led on the ASP goes green but I have no functions. I'm using an Futaba 14GS, R7008SB receiver, and the s-bus setup. The only thing I can think is that the ASP-M is bad (as I indicated above - this happened to me before the crash and then the problem just went away). I'm baffled - thoughts and ideas please! Thanks.
Jshawn is online now Find More Posts by Jshawn
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Mar 09, 2015, 09:51 AM
temmers is offline
Find More Posts by temmers
Registered User
Joined Mar 2015
1 Posts
Hi,
I have the same problem word for word with my aps-m on my m690l since yesterday...
Have you any solutions about it ?
Align sait to me that it could come from the GPS sensor... what about you ?
Thanks for your answers
temmers is offline Find More Posts by temmers
Reply With Quote
Old Apr 25, 2015, 09:44 AM
jashley007 is offline
Find More Posts by jashley007
Registered User
Joined Jan 2012
3 Posts
aps-m not working at all

Brand new m690l. Setup software says aps-m disconnected .... have tried 2 usb cables, one known to be good. I cannot find any tech support from align in the usa. Can anyone help?
jashley007 is offline Find More Posts by jashley007
Reply With Quote


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Help to Setup my Align APS - Problem SebastianDns Electric Heli Talk 1 Apr 02, 2014 10:44 AM
Align APS gps Gyro System And Align 3GX Fbl System tmr110 Non R/C Items (FS/W) 0 Oct 23, 2013 08:18 PM
Sold Align APS gps Gyro System And Align 3GX Fbl System tmr110 Aircraft - Electric - Helis (FS/W) 0 Oct 23, 2013 08:16 PM