HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Sep 20, 2011, 12:18 AM
Registered User
Joined Aug 2011
31 Posts
Discussion
Spektrum TM1000 Y-harness not working with Voltage sensor

Hey there,

I have a Spektrum DX8 with the TM1000 Telemetry module. It has a port for both voltage and temperature, that you can plug either one of those into, or you can use the included Y-harness to attach both at the same time.

The Temperature sensor works when directly plugged in to the TM1000, and in both plugs of the Y-harness.

The Voltage sensor only works when it's plugged directly into the TM1000, and doesn't work when plugged alone in to one of the Y-harness plugs, or along with the temperature sensor.

Does anyone know why the voltage sensor won't work in the Y-harness?
coldboot is offline Find More Posts by coldboot
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Sep 20, 2011, 03:50 AM
Registered User
Canada, QC, Quebec
Joined Sep 2011
57 Posts
Seems like your Y harness is wired wrong..
Thalios is offline Find More Posts by Thalios
Reply With Quote
Old Sep 20, 2011, 06:32 AM
Air, Ground & Water
freechip's Avatar
Canada, ON, Rockland
Joined Aug 2008
24,319 Posts
If you pay attention the the temps and voltage sensor connector you will notice that they both share one wire connection but heat sensor uses one end wire while the voltage sensor uses the other end wire.

If both sensors work directly in the TM unit then you know both unit and sensors work. If you connect the heat sensor in both ends of the Y harness then all you are doing is confirming that that side of the Y works.

If the voltage sensor stops working when you connect in the Y harness then the Y harness as issues OR you are not connecting it properly.
freechip is online now Find More Posts by freechip
Reply With Quote
Old Sep 20, 2011, 05:52 PM
Registered User
Joined Aug 2011
31 Posts
Quote:
Originally Posted by freechip View Post
If the voltage sensor stops working when you connect in the Y harness then the Y harness as issues OR you are not connecting it properly.
Good point. It seems like the voltage-specific wire in my Y-harness might not be working. The connectors are such that you can't plug them in the wrong way, so this seems to be the only possibility.
coldboot is offline Find More Posts by coldboot
Reply With Quote
Old Sep 20, 2011, 07:21 PM
Registered User
Joined Aug 2011
31 Posts
Looks like my Y-harness is defective. The red wire doesn't have continuity to either side of the Y.
coldboot is offline Find More Posts by coldboot
Reply With Quote
Old Sep 20, 2011, 08:05 PM
Air, Ground & Water
freechip's Avatar
Canada, ON, Rockland
Joined Aug 2008
24,319 Posts
Cut away heatshrink and fix it. Should be fairly simple.
freechip is online now Find More Posts by freechip
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Frsky receiver not working with brushed motor rotagen Radios 3 Sep 19, 2011 06:05 PM
Discussion Connecting two batteries with a Y harness will.. Swert Pertoto Batteries and Chargers 2 Sep 10, 2011 11:38 PM
Question Spektrum radio compatability with reversing Y harness? wmcneal Radios 1 May 30, 2010 07:23 PM
Discussion E Logger V3 RPM with CSM Revlock 10 sensor not working sg sailing Eagle Tree Systems 5 Jan 08, 2010 05:13 PM
Discussion The DX7 not compatible with a reverse Y-harness? luisflycubs Radios 1 Jun 02, 2009 05:31 PM