HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Jan 13, 2013, 10:56 PM
Crashomatic
CrashMeUp's Avatar
United States, CA, SF
Joined May 2010
2,063 Posts
sounds like the wires aren't connected to the right pins
CrashMeUp is offline Find More Posts by CrashMeUp
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jan 14, 2013, 05:33 AM
Registered User
Joined Jul 2012
109 Posts
Quote:
Originally Posted by CrashMeUp View Post
sounds like the wires aren't connected to the right pins
Got it working on the rx. On the tx I get:

avrdude: Warning: cannot query manufacturer for device: usb_control_msg: sending control message failed, win error: A device attached to the system is not functioning.


avrdude: error: could not find USB device "USBasp" with vid=0x16c0 pid=0x5dc

avrdude done. Thank you.

The blue LED is coming on, the chip gets hot, but the volt reg doesn't. But when I plug the module into the transmitter, the volt reg and chip gets hot but there's no response on the LEDs.

UPDATE: I tried using a different programmer, which is telling me the chip signature is 0x000000. It seems that in spite of life shown, something critical is dead.
lobstermash is offline Find More Posts by lobstermash
Last edited by lobstermash; Jan 14, 2013 at 05:42 AM.
Reply With Quote
Old Jan 14, 2013, 10:07 AM
kha
openLRSng haxor
Finland, Espoo
Joined Mar 2011
2,036 Posts
Quote:
Originally Posted by lobstermash View Post

UPDATE: I tried using a different programmer, which is telling me the chip signature is 0x000000. It seems that in spite of life shown, something critical is dead.
Or there is short on the board....
kha is online now Find More Posts by kha
RCG Plus Member
Reply With Quote
Old Jan 14, 2013, 06:33 PM
Registered User
Joined Jul 2012
109 Posts
Anyone else tried flashing the tx with AVR?
lobstermash is offline Find More Posts by lobstermash
Reply With Quote
Old Jan 14, 2013, 07:33 PM
throw new IOPilotException();
IceWind's Avatar
Ireland, County Dublin, Dublin
Joined Feb 2005
2,703 Posts
Yep, before getting the FTDI I was using the option to upload using a AVR programmer.
IceWind is online now Find More Posts by IceWind
Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 02:39 AM
Registered User
Joined Sep 2011
32 Posts
I did another range test on ground.. stock antennas 3.5km inside car surrounded with buildings and still strong reliable signal..
another test will be with RSSI
Spejlo is offline Find More Posts by Spejlo
Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 05:03 AM
Registered User
Spain
Joined Dec 2010
97 Posts
Quote:
Originally Posted by Spejlo View Post
I did another range test on ground.. stock antennas 3.5km inside car surrounded with buildings and still strong reliable signal..
another test will be with RSSI
Which firmware tested, please?
Ernes is offline Find More Posts by Ernes
Reply With Quote
Old Jan 16, 2013, 01:08 AM
Registered User
Joined Sep 2011
32 Posts
I used thUndeadMOD3.6.. flashed RX as TX and integrated it in my old walkera radio
Spejlo is offline Find More Posts by Spejlo
Reply With Quote
Old Jan 16, 2013, 02:55 AM
Registered User
Canada, BC, Vancouver
Joined May 2012
12 Posts
Looks like I too have a bad setup, I have successfully uploaded both the stock openlrs latest version, and thUndeadMOD4 firmwares. Both attempts have gotten me no farther than 150m before it cuts out.

Looked over the soldering job on both Tx and Rx, and tested connections with ohm meter, everything seems ok.

Any ideas for further troubleshooting?
lukelifts is offline Find More Posts by lukelifts
Reply With Quote
Old Jan 16, 2013, 06:47 AM
Registered User
Joined Sep 2011
32 Posts
Quote:
Originally Posted by lukelifts View Post
Looks like I too have a bad setup, I have successfully uploaded both the stock openlrs latest version, and thUndeadMOD4 firmwares. Both attempts have gotten me no farther than 150m before it cuts out.

Looked over the soldering job on both Tx and Rx, and tested connections with ohm meter, everything seems ok.

Any ideas for further troubleshooting?
I've tested MOD4 and frequency hopping is strange.. MOD3.6 is better
but 150m is terrible
if you have oscilloscope try to measure output.. mine gives 20.7dBm (20dBm is in chip specification)
I have another pair of HK LRS... if I have time today I flash them and test.
Spejlo is offline Find More Posts by Spejlo
Reply With Quote
Old Jan 16, 2013, 07:24 AM
throw new IOPilotException();
IceWind's Avatar
Ireland, County Dublin, Dublin
Joined Feb 2005
2,703 Posts
Some have reported problems with the soldering work.
Ideal would be to have someone with a working kit and mix-match TX/RX to see which one is the culprit and help debugging.
IceWind is online now Find More Posts by IceWind
Reply With Quote
Old Jan 16, 2013, 08:18 AM
Registered User
Joined Aug 2010
2 Posts
They interfere in 1.2 GHz video links?
mlbraga82 is offline Find More Posts by mlbraga82
Reply With Quote
Old Jan 16, 2013, 09:03 AM
throw new IOPilotException();
IceWind's Avatar
Ireland, County Dublin, Dublin
Joined Feb 2005
2,703 Posts
Quote:
Originally Posted by mlbraga82 View Post
They interfere in 1.2 GHz video links?
A fellow pilot tried his kit last weekend with a 1.2Ghz kit and it actually interfered the other way around.
With the 1.2Ghz vTX enabled the range was greatly decreased to just a couple of meters, with it off he could go way way further out.
He was trying this in a car with FPV, the RX and the vTX were split apart like 25cm. Maybe in another platform it behaves differently.
IceWind is online now Find More Posts by IceWind
Reply With Quote
Old Jan 16, 2013, 09:35 AM
Registered User
Canada, BC, Vancouver
Joined May 2012
12 Posts
Thanks for the advice on trying to test with the oscope Spejlo, however my only oscope is an antique and doesn't really have a scale haha. But if I were to test it would I leave the antenna on?

I suppose this is karma for not buying from flytron, hk is starting to get to me with their cheapo stuff.
lukelifts is offline Find More Posts by lukelifts
Reply With Quote
Old Jan 16, 2013, 11:06 AM
Registered User
Joined Aug 2009
73 Posts
Quote:
Originally Posted by Spejlo View Post
I used thUndeadMOD3.6.. flashed RX as TX and integrated it in my old walkera radio
Hi Spejlo , can you please explain how did you connect the Rx to the transmitter in order that the RX will serve as TX (from wiring point of view).
I guess you connected the +&- and signal to the appropriate pins in the walkera transmitter, but where did you connect it to the TX , channel 1?
can you also elaborate on the binding procedure and the thUndeadMOD3.6 flashing (did you used older version of arduino?)

Thanks
Lior
liorz055 is offline Find More Posts by liorz055
Last edited by liorz055; Jan 16, 2013 at 12:19 PM.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wanted Anyone got a good 433mhz UHF RX Antenna? wamdue FPV Equipment (FS/W) 3 Feb 24, 2014 03:19 PM
Question 'Sander' 1/4 wave monopole - correct length for 433MHz UHF? Kahnx FPV Equipment 11 Dec 23, 2013 10:19 AM
For Sale Chainlink UHF system + few matching Rx's i3dm FPV Equipment (FS/W) 0 Apr 22, 2012 07:58 AM
Discussion stiff antenna for 433Mhz UHF Rx ? i3dm FPV Talk 14 Feb 17, 2012 02:25 PM
Sold HK "Orange" Satellite for HK "Orange" Rx rikybob Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 1 Jan 29, 2011 04:19 PM