HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Today, 01:03 AM
Certifiable
stringrazor's Avatar
United States, CA, Burbank
Joined Dec 2012
1,602 Posts
Quote:
Originally Posted by stringrazor View Post
Yesterday, I tried to fly my V922. It chicken-danced a couple of times when I attempted take-off, which is not unusual. I decided to re-bind because I know it binds badly at times. After I did that, I have no power to the main motor. Everything else works, servos & tail motor, but the main motor isn't responding to the throttle. The motor and motor wires to the jst plug tested fine with direct power from a battery.

What could be the issue? FET? I don't see anyplace where there could have been a short. If it is the FET, which FET (where on the board) would it be and how can I test it to be sure?

What other possibilities could cause this no-power issue? Broken/bad solder connection at the board connector (looks OK, no response to movement while powered)?

Quote:
Originally Posted by stringrazor View Post
Most of what I'm reading on blown FET symptoms seems to talk about the motor spinning w/o throttle. I'm having the opposite problem. Does that rule out a blown FET?


Also, from this post and the one following it, I gather that the left-most "64BL" FET (looking at the component side of the Rx board) is the tail FET. Can I assume the the other two 64BL FETs are for the main motor?
Anybody?
stringrazor is online now Find More Posts by stringrazor
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Today, 09:22 AM
Registered User
4ndrew's Avatar
United States, MN, Saint Cloud
Joined Jun 2013
83 Posts
Quote:
Originally Posted by stringrazor View Post
Anybody?
The fet can blow in either the open or closed position.
4ndrew is offline Find More Posts by 4ndrew
Reply With Quote
Old Today, 09:33 AM
Certifiable
stringrazor's Avatar
United States, CA, Burbank
Joined Dec 2012
1,602 Posts
Quote:
Originally Posted by 4ndrew View Post
The fet can blow in either the open or closed position.

Any way to verify FETs are the issue? Are there 2 FETs used for the motor? Are they the ones to the right of the tail FET, which I believe is the last FET in the row of three on the left? Do I need to replace both? Anyone have a link for FETs that work?

Zadaw, FyreSG, Daryoon..... I could use a little help......
stringrazor is online now Find More Posts by stringrazor
Reply With Quote
Old Today, 11:08 AM
Registered User
Joined Nov 2013
267 Posts
The left fet is for the tail and the middle and right is for the main motor. Have you tried plugging in a new motor?
aED__ is online now Find More Posts by aED__
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mini-Review WLtoys V929 Beetle Ladybird Quad Mini-Review FyreSG Mini Multirotors 3689 Apr 02, 2014 04:19 PM
Mini-Review The Walkera SUPER FP review (4 Channel Flybarless fixed pitch helicopter) jameschen072 Micro Helis 471 Mar 14, 2014 10:28 AM
Discussion HiSKY FBL100/ WLToys V922 Preliminary findings thread jameschen072 Micro Helis 175 May 20, 2013 07:26 AM
Discussion Walkera Mini CP 3D Flybarless RC Helicopter glybytony Mini Helis 3 Oct 12, 2012 11:01 PM