Thread Tools
Old May 28, 2016, 01:14 PM
marair23 is offline
Find More Posts by marair23
Registered User
Joined Aug 2012
26 Posts
Discussion
How do you program a Spektrum 6 for LEDs on/off?

Hi, Guys,
I want to link my LEDs to a any switch on my new Spektrum 6 for my foamies. Does anyone know how or can send me in the correct direction. Thanks in advance for any input.
marair23 is offline Find More Posts by marair23
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old May 28, 2016, 02:01 PM
eflightray is offline
Find More Posts by eflightray
An itch?. Scratch build.
eflightray's Avatar
South Wales U.K.
Joined Mar 2003
16,682 Posts
Normally with any radio system you just need a switch activated channel, (Aux 1 ?), an 'electronic switch' that plugs into the Rx channel (Aux 1 ?)

e.g. Turnigy Receiver Controlled Switch


If you scroll down the Hobby King page to the FILES tab, there is a picture, (.jpg) listed that shows how to connect it.


Ray.
eflightray is offline Find More Posts by eflightray
Reply With Quote
Old May 28, 2016, 02:22 PM
marair23 is offline
Find More Posts by marair23
Registered User
Joined Aug 2012
26 Posts
Thank you for the info! I'll check into it. And thanks for the quick response.
marair23 is offline Find More Posts by marair23
Reply With Quote
Old May 30, 2016, 01:41 AM
Dave Barrow is online now
Find More Posts by Dave Barrow
Registered User
Dave Barrow's Avatar
United States, KY, Covington
Joined Feb 2003
1,568 Posts
I connect my led strips to a brushed motor esc, and plug it into the Rx channel for a switch, or using a knob channel, you get led dimming ability.
HK lights on/off and brightness controlled by Tx knob (0 min 57 sec)
Dave Barrow is online now Find More Posts by Dave Barrow
Reply With Quote
Old May 30, 2016, 09:26 AM
rajazo is online now
Find More Posts by rajazo
Registered User
rajazo's Avatar
Chile
Joined Jul 2010
568 Posts
Clever solution!

Enviado desde mi SM-J500M mediante Tapatalk
rajazo is online now Find More Posts by rajazo
Reply With Quote
Old May 30, 2016, 11:15 AM
gpw is offline
gpw
Find More Posts by gpw
gpw
“There’s no place like Foam”
gpw's Avatar
United States, LA, New Orleans
Joined Jul 2002
25,525 Posts
In the old days , we’d tape a microswitch ( with lever) to a servo and Bob’s your ... It was cheap and you could size the switch for your Amp needs ... We used them to turn the 540 electric motors on and off ... LEDS should be Easy and require only a tiny switch ... ( just another way ) ...

Just saying this just because an electronic switch is cool , but at 8 bucks , plus shipping .... a microswitch is cheap ...servo’s we’ve got (Thrifty) .... and one servo can work two microswitches easily , for twins or Alternate Lighting schemes.
Note even a tiny 5g servo is enough to lever a micro switch on and off ...or one you wouldn’t trust on a control surface.
gpw is offline Find More Posts by gpw
Reply With Quote
Old May 30, 2016, 04:24 PM
PatricMichigan is online now
Find More Posts by PatricMichigan
Registered User
PatricMichigan's Avatar
United States, MI, Hillsdale
Joined Apr 2008
698 Posts
an option for a controlled switch-thats in stock too..http://www.hansenhobbies.com/product...cc/ers/nersv2/
PatricMichigan is online now Find More Posts by PatricMichigan
Reply With Quote
Old May 31, 2016, 02:28 PM
goldguy is online now
Find More Posts by goldguy
flyin' fool
goldguy's Avatar
Vancouver Island, Canada
Joined Jul 2003
8,442 Posts
or....................... http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...l?strSearch=on off switch
goldguy is online now Find More Posts by goldguy
Reply With Quote
Old Jun 06, 2016, 07:53 PM
Txskywriter is offline
Find More Posts by Txskywriter
Registered User
Txskywriter's Avatar
Joined Feb 2007
210 Posts
Or use an old servo that you have taken out of service. Open the case and throw it away. Cut the motor from the power leads. Wire the power leads to the leds......... adjust the pot so they can be switched off and on.
Txskywriter is offline Find More Posts by Txskywriter
Reply With Quote


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question How Do We Get Long Range On Spektrum? Foamy RC Radios 53 Apr 19, 2016 06:29 PM
Question can someone do a how to on LED taillights for mini quads imyomama FPV Equipment 1 Dec 10, 2015 02:16 PM
Question Spektrum DX6: How do I mix throttle to elevator on Vtail plane with 2 elevators? Bird09 Radios 4 Nov 02, 2015 07:13 AM
Discussion How do I program a DX6 for flight modes on a Blade 200QX Kloeshuman Multirotor Talk 6 Jun 19, 2015 06:59 PM
Discussion How to Mix Channels on my Spektrum for LED Afterburner? NicoP51 Electric Plane Talk 2 Jun 30, 2010 06:49 AM