HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Oct 10, 2012, 08:25 AM
Registered User
Joined Oct 2012
1 Posts
Discussion
error "Wrong cell count" on 12V lead battery

Hello,

I have a "Powerlab 8" and I have an error message at the end of charge of a 12V lead battery.
When the battery reach near 14.4v (100% full charge), The powerlab8 display this message : "Wrong cell count".

Can you tell me what is the signification of this message?

James!
jlp3883 is offline Find More Posts by jlp3883
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Oct 10, 2012, 12:16 PM
AR-15 BRD!
Howard Matos's Avatar
Frederick, MD
Joined May 2002
1,040 Posts
Quote:
Originally Posted by jlp3883 View Post
Hello,

I have a "Powerlab 8" and I have an error message at the end of charge of a 12V lead battery.
When the battery reach near 14.4v (100% full charge), The powerlab8 display this message : "Wrong cell count".

Can you tell me what is the signification of this message?

James!
Hi,

What was the cell count that you selected at the start of the charge?
Howard Matos is offline Find More Posts by Howard Matos
Reply With Quote
Old Jul 15, 2013, 09:21 AM
Registered User
Joined Feb 2008
2 Posts
Hi,

sorry to resurrect this old thread, but does anybody know if this problem was solved?

I am experiencing this error 'wrong cell count' after about 10 minutes of charging and Optima AGM battery. I am using the FMA preset for 'Optima Spiral Cell' and the correct cell count of 6 is selected.

Thanks,
Oli.
Oli.Hall is offline Find More Posts by Oli.Hall
Reply With Quote
Old Jul 16, 2013, 02:44 PM
Registered User
United States, MN
Joined Feb 2011
4,243 Posts
Quote:
Originally Posted by Oli.Hall View Post
Hi,

sorry to resurrect this old thread, but does anybody know if this problem was solved?

I am experiencing this error 'wrong cell count' after about 10 minutes of charging and Optima AGM battery. I am using the FMA preset for 'Optima Spiral Cell' and the correct cell count of 6 is selected.

Thanks,
Oli.
I think this post will solve your problem:
http://www.rcgroups.com/forums/showp...postcount=3989
grimbeaver is offline Find More Posts by grimbeaver
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help! new pl8 v2 - bad cell count node wiring xh error.. help? ohsnap FMA Direct 13 Apr 05, 2012 04:23 PM
Discussion Castle Thunderbird-9 counts the wrong number of cells John Webb Power Systems 6 Mar 05, 2012 08:12 PM
Discussion Wrong cell count on Phoenix HV140 MrE Castle Creations 7 Aug 20, 2010 11:29 PM
Wattage PF-12: Can it really charge 12 cells using a 12V lead acid battery for power? Tfour2 Batteries and Chargers 7 Nov 06, 2002 01:21 PM
Running charger on mains with 'car charger' and 12V lead acid battery? Ben C Power Systems 7 Jun 08, 2001 08:56 PM