HobbyKing.com New Products Flash Sale
R/C Groups.com   RCCars Crack Roll Flying Giants RC Power The E Zone Lift Zone Our Sponsors
R/C Groups.com

Go Back   RC Groups > Regional Forums > Poland

Reply Post New Thread  Previous Thread Next Thread
Thread Tools
Old Nov 01, 2008, 06:02 PM   #106
HeliWannaB

Hej
A u mnie to nie ma czasu bo sie dzieciaki okocily i mam 2.. jedną 2lata 2miesiace a 2giego 1 miesiac.. Wiec jak juz nawet polatam to bez filmowania....
Dzis troche polatalem, nawet bylo fajnie, ale nagrywalem kamera flycamOne na czapce i jakosc tego nagrania do luftu.... a potem sie tak rozwalilem (czysta panika z powodu wysokosci i wiatru) ze potem godzine chodzilem po polu i szukalem helisia... byl nie tam gdzie sie spodziewalem
Nie wiele sie rozwalilo.. jak sie znajdzie godzina nieprzerwanego czasu to naprawie
No ale poki co to ponad 2 baterie se poszalalem i sie nauczylem ze nie umiem skrecac zbyt dobrze w prawo.. w lewo mi idzie lepiej... jednak symulatory sa do luftu jesli sie porownuje do prawdziwego latania... jakos inaczej.. nawet jak sie doda wiatr to to inaczej dziala.
No ale.. teraz "lece" po poczte a moze wieczorem sie uda co dzis nakrecilem na youtube wsadzic to dam linka!
Widzialem dzis jakiegos modelarza z samolotem (elektrycznym) na polu kolo domu, tam gdzie latalem helisiem, ale sie zmyl i nie przyszedl powiedziec czesc.. a szkoda, bopewnie mieszka blisko i ladnie latal.....

Pozdrowka wszystkim i do nastepnego

P.S.
Janusz, Ty powinienes miec jakis order "grupy RC" za trzymanie warty na linii

pa
gregt@post.pl is offline Find More Posts by gregt@post.pl   Reply With Quote
Old Nov 02, 2008, 03:28 PM   #107
Registered User

Janusz's Avatar

Witam Greg i tych co czytaja nasze komentarze. Greg czas to masz tylko trzeba wszystko poukladac. Male dzieci to dobrzy kibice a zwlaszcza ze halus zawsze wzbudza zainteresowanie. Zaczolem tez sie tymi kosiarkami interesowac dzieki koledze. On tu na forum zamiescil swojego SU. A z tym skrecaniem w prawo to jednak jest kwestia wprawy. Dla przykladu jedni wola miec gaz z lewej strony bo im wygodnie ale to jest tak 50/50. Latajacy siasiad to dobre wiesci musisz czesciej zagladac na to miejsce sam sie do Ciebie odezwie-hobby laczy. Greg medale to dla weteranow. Pozdrawiam.
Janusz is offline Find More Posts by Janusz   Reply With Quote
Old Nov 03, 2008, 03:20 PM   #108
HeliWannaB

No, udalo sie troche polatac i pofilmowac....

Esky HoneyBee short flight outside (0 min 46 sec)

Wiecej na http://www.youtube.com/profile?user=...sk&view=videos

W niedziele polatalem sporo w bezwietrznych warunkach, mialem zabawe jak nie wiem, ale niestety karta w kamerze cos nawalila i nie bylo filmikow.. a tak sie staralem ze wygladalo to prawie jak latanie kogos kto juz prawie umie! No ale.. co sie nacieszylem to moje.. i przez te 2 dni w sumie tylko jedna pozadna kraksa i jedno troche mocniejsze ladowanie na ogonie

Jak to dobrze ze facet w moim wieku wciaz moze sie cieszyc taka mala zabawka jak dzieciak Pewnie to wlasnie wiekszosci z nas sprawia najlepsza frajde, ze sie jest w stanie na chwile zapomniec o swiecie w jakis zyjemy i miec radoche z latania

Wciaz podziwiam tych z Was co lataja tak ze jest gdzies tam na niebie jakas mala kropeczka a Wy wciaz wiecie co sie tam dzieje i jak tym sterowac.. jak na razie to kazde moje odlecenie gdzies daleko konczy sie ladowaniem awaryjnym dosc daleko i z dosc mala doza kontroli Coz... wiecej praktyki i moze cos z tego bedzie

3mki.

Grzesiek.
Old Nov 05, 2008, 05:17 AM   #109
Registered User

Janusz's Avatar

Witam, Grzes nawet Ci to ladnie wychodzi to latanie. Trening robi mistrza to sie sprawdza. Czym wiecej sie lata tym wiecej nabiera praktyki i oczywiscie poznaje sie model lepiej. Takie male jakies potkniecia w lataniu to doswiadczenie, zawsze to bywa. Napisales ze cieszy to co robisz. Jasne ze tak jest to odstresowanie bo tego nie robisz zawodowo a nawet pilot heli tez wyladowuje stres w taki sposob jak ma zamilowanie do modelowania. Moze to jest cos z dziecinstwa kiedy nie mozna bylo sobie zrobic takiego modelu. A dzis to sie juz posiada i trzeba nadrobic zaleglosci. Ja robie tak samo wracam do pewnych rzeczy z modelarstwa i elektroniki sprzed kilku dziesieciu lat. Oczywiscie modernizuje uklady i zmieniam materialy w czym wiem ze moze ktos chcialby kiedys aby to wlasnie mialo taka forme. Ciesz sie tym i pokazuj to innym. Pozdrawiam.
Old Dec 24, 2008, 02:50 PM   #110
HeliWannaB

Święta

Spokojnych Swiat, fajnego Nowego Roku i wszystkiego najlepszego na 2009 dla wszystkich Polskich modelarzy na tej liscie!
Niech Wam sie w 2009 lata fajnie, bez wielu wypadkow i uszkodzen!

Pozdrowka z Fort Collins, Kolorado!

Grzesiek
Old Dec 26, 2008, 05:15 PM   #111
Registered User

Janusz's Avatar

Witam Grzes dzieki za zyczenia i oczywiscie na wzajem tez zycze Ci wszystkiego najlepszego. Jak zawsze Grzegorz zaskakujesz . Napisz jak sobie poradziles z obrazem z helusia. Pozdrawiam.
Old Jan 02, 2009, 08:06 PM   #112
HeliWannaB

Czesc, jak tam wszystkim 2009 pasuje poki co? Mam nadzieje ze jeszcze nie przyniosl nic niemilego Wszyscy dostali choc po 1 fajnym prezencie?
Ja dostalem Walkere 4#3B -
Walkera 4#3B target landing futile attempts and some crashes (3 min 53 sec)

Wciaz mi latanie idzie nieco niestabilnie, szczegolnie jak sie zblizam do okreslonego celu.. ale mam nadzieje ze z tym malenstwem bede mogl cala zime latac w domu i moze do czegos dojde

Janusz, czym to Cie zaskoczylem? Zyczeniami? N?o coz, wiesz.. trzeba ludziom dobrze zyczyc to i nam dobrze zycza
Co do orazu z helusia to mysle ze mowisz o kamerach, chwilowo dalem spokoj - mysle ze to mieszanka wibracji i zaklucen... z czasem sie tym zajmie.

A pytanie dla ludzi z USA - gdzie najlepjej kupic czesci elektroniczne? Jak np. to co Janusz mi raz sugerowaj jako regulator napiecia.. jakos nie umiem zalapac nic lokalnie poza RadioShackiem, a ich nie lubie, wiec mysle ze musi byc jakies cos juz wyprobowane na necie.

3mcie sie wszyscy
Old Jan 04, 2009, 06:41 PM   #113
Registered User

Witam Wszystkich modelarzy w Nowym Roku 2009 .

Ale ten czas "leci " !!!!!!!!!!!

Witaj Grzes ,, napisz do mnie kilka slow na PM , pomoge z wyborem zaopatrzenia w czesci itp. na terenie USA .

Mirek
Mirek J. is offline Find More Posts by Mirek J.   Reply With Quote
Old Jan 04, 2009, 11:41 PM   #114
HeliWannaB

OKjej Mirku
Old Jul 06, 2009, 06:22 AM   #115
Registered User

Witajcie koledzy modelarze z za oceanow i nie tylko
Niedawno ponownie zaczelem sie interesowac modelarstwem i probuje wciagnac w ta pasje mojego 5 letniego syna.
Dawno, dawno temu zrobilem Wicherka 50 jako szybowca i to bylo moje najwieksze osiagniecie. Teraz z braku czasu kupilem model ASW-28 RTF, zlozylem i troche wraz z synem polatalem. Przyjemnosc ogromna!

Pozdrawiam
Tomek
Abrax is offline Find More Posts by Abrax   Reply With Quote
Old Jul 07, 2009, 03:49 PM   #116
Registered User

Janusz's Avatar

Witam, Widze ze grono nasze sie powieksza, witamy w gronie. Tak to bywa ze swiat zrobil sie globalny wiec daleko nie odpadlismy. Ja jestem miejscowy a za to kilku z grona to rzeczywiscie za wielkiej wody. Widac powroty bywaja po latach i to moga byc owocne a zwlaszcza zaszczepienie hobby synowi. To trzeba sie mocno starac aby dac przyklad. Zycze powodzenia. Pozdrawiam.
Old Sep 24, 2009, 02:28 PM   #117
Registered User

Witam i ja.Na co dzień udzielam się na www.pfmrc.eu . Szukałem w internecie wiadomości na temat EDF i trafiłem na ten temat.

Pozdrawiam
Sławek.
slawekmod is offline Find More Posts by slawekmod   Reply With Quote
Old Sep 25, 2009, 05:09 PM   #118
Pozdrawiam Mirek

leda_g's Avatar

Witam kolegę Sławka - "Jaki ten świat mały"
leda_g is offline Find More Posts by leda_g   Reply With Quote
Old Oct 08, 2009, 11:40 AM   #119
HeliWannaB

I nastala cisza.... \

U nas w Kolorado dzis pierwszy snieg.
Latac nie mam wciaz czasu.. probowalym malutka Walkera 4#3B ale.. cos nawalilo z ogonkiem i jest niestabilny.. i niestety nie mam godzin i godzin zeby wymyslic co sie dzieje i dlaczego.. wymiana silnika na ogonie nie pomogla wiec cos innego sie wyrabia.. no coz..
Mysle ze jak dzieci odchowam to moze sie da do tego wrocic, a w koncu za kilka lat to i baterie i inne sprawy w tych modelach beda znow bez porownania lepsze, ceny moze tez.

Pozdrowka wszystkim!
Old Nov 16, 2009, 05:56 PM   #120
Registered User

Witam

Witam wszystkich. Wracam do modeli po długiej przerwie - tak z 15 lat. Mam nadzieję, że uda mnie się nadrobić zaległości z tych lat. Na razie odnalazłem tabelki z profilami skrzydeł

Pozdrawiam
WKrolik is offline Find More Posts by WKrolik   Reply With Quote
Reply Post New Thread  Previous Thread Next Thread

Castle Creations      DRIVE / FLY / SUPPORT  

Thread Tools