Thread: Discussion Dnevnik jednog pocetnika
View Single Post
Old May 06, 2012, 11:49 AM
Atko is offline
Find More Posts by Atko
Registered User
Joined May 2012
9 Posts
Evo kao sto sam i obecao slike i opis modela kojeg smo dobili na poklon. Decko ga je napravio pre 15 godina, jednom leteo sa njime i ostavio u podrum. Kada je upoznao moga sina i mene u RC klubu jednostavno nam ga je poklonio.
  • Raspon krila: 160 cm
  • Duzina: 135 cm
  • Tezina: 2,6 kg sa praznim rezervoarom
  • Motor sa unutrasnjim sagorevanjem .40 (6,5 cc)
  • Gorivo: metanol (16% ulje, 5% nitro)
  • Upravljane: 4 kanala, eleron, elevator, ruder i gasDanas smo hteli da ga probamo ali imali smo problema sa gasenjem motora. Kada model stoji horizontalno motor radi kao sat u celom registru, medjutim kada se model uspravi motor se skoro ugasi. Probali smo da ocistimo karburator i produvali dizne medjutim to nije pomoglo. Posle smo primetili da je rezervoar montiran daleko od motora i da su jednostavno creva za gorivo previse duga i da pritisak iz auspuha nije dovoljan da bi gorivo doslo u karburator.

Ipak smo i leteli danas. Ja sam ispraznio 2 rezervoara na skolskom avionom Kyosho Calmato i ispraznio jednu bateriju u nasem Lajbanu. Sin je leteo Calmato jednom, dva puta instruktorov privatni akrobatski avion i na kraju ispraznio dve baterije u Lajbanu. Ja sam vezbao prelet preko piste a sin je vezbao sletanje. Obojica smo vise nego zadovoljni danasnjim danom. Ja sam malo povratio samopouzdanje posle ocajnog pocetka pilotske karijere a sin je nasao druga vrsnjaka koji takodje obucava.
Atko is offline Find More Posts by Atko
Reply With Quote