View Single Post
Old May 28, 2011, 01:03 AM
alll is offline
Find More Posts by alll
manuLRK
Belgium
Joined Sep 2004
1,535 Posts
Hi, good news, same problem as Warthox on my board, bad solders joints!

Went over the solder joints of the gyro and pots. This solved the problem!

Will try to "stress test" today, weather is not ideal...

manuLRK

Quote:
Originally Posted by alll View Post
Hello everybody,

I just got the beta test board in my letter box! Thanks Dan & Markus.

After a quick visual inspection, and figuring out the programming pin layout, i couldn't wait to put it on one of my quads (+).

Uploaded the KR v5.1 firmware (to be in sync with the tests of Warthox ) but for a "+" quad.

All tests are done by holding the quad in my hand!

  • Had to raise the board because of the yaw gyro is mounted under the board. Good about this is that i could put the receiver under the board. However, it would be good that one side of the board remains "flat".
  • Once board fixed, and connections made, i set the pitch pot ccw to zero to do a "stick centering"
  • Powered the board (via power supply first, you never now... ), armed, and bingo, the green led went on. Perfect!
  • Gave some throttle input, all gyro directions were OK (lucky ).

Only problem with this beta board, on the roll gyro there is a problem! Sometimes it is ok, sometimes it completely input random signals, sometimes it does not give any signals!
When the roll gyro didn't gave any signal, tried to "bent" the board, and then the weird roll signals appears.

So, for now i can't fly , will look for a bad solder connection...


Here some pictures already of the setup. I hope I can solve the bad roll gyro behavior!

manuLRK
alll is offline Find More Posts by alll
Reply With Quote