RC Groups

RC Groups
    Multirotor Talk
        Build Log My HT-FPV Build, FPV it is!

#1 Titus Gordon Sep 18, 2012 06:44 PM

My HT-FPV Build, FPV it is!
 
Alright, during my first attempt to build a homemade Cedar H-Quad I realized I didn't have the patience or the skills to make it work, so I broke down and bought a HT-FPV frame! I hope this goes better than my first attempt.

I've been out of the R/C hobby for over 8 years and starting fresh with no gear, this is gonna be fun!

Some new pictures showing some recent additions,

HT-FPV frame
Crius AIO Pro 1.0 flashed with Megapirate NG 2.7 R4
Crius CN-06 GPS unit
Skywalker Quattro 20Ax4
FrSky D8R-II+
FrSky Telemetry Hub
FrSky FLVS Lipo Voltage Sensor
new 4x NTM Propdrive 28-26 1200 kv motors, with 9" gemfans
new 3DR Telemetry Radio
3S batteries

FPV Gear:
ImmersionRC 600 mw 5.8 Ghz Tx w/ Bluebeam Whip antennas
600TVL SONY SUPER HAD CCD D-WDR

Stock Turnigy 9x Radio with FrSky DJT Telemetry module & FrSky FLD-02 Telemetry Screen.

Laptop running APM Planner with 3DR Radio

http://www.rcgroups.com/forums/attac...mentid=5214891

http://www.rcgroups.com/forums/attac...mentid=5214892

http://www.rcgroups.com/forums/attac...mentid=5214893

http://www.rcgroups.com/forums/attac...mentid=5214894

http://www.rcgroups.com/forums/attac...mentid=5169782

http://static.rcgroups.net/forums/at...166653-8-1.jpg

#2 jpsabo Sep 18, 2012 07:36 PM

Excellent choice! What flight controller are you planning to use?

#3 flitelab Sep 18, 2012 07:45 PM

Good luck with the build, any question let me know.

#4 Titus Gordon Sep 18, 2012 07:57 PM

@ jpsabo, I have a Crius AIO Pro v1.0 with CR-06 GPS module loaded with MegaPirateNG 2.7 R4, took me a few days to figure that one out LOL

@ flitelab, Thanks for the great delivery time with the frame!

Any Canadians out there that are looking for the HT-FPV frame hit up flitelab.com, great service!

http://www.rcgroups.com/forums/attac...mentid=5166934

#5 Luckyone Sep 18, 2012 08:01 PM

Cool Titus
 
1 Attachment(s)
I'm also trying my first build . I chose to use the tiger mt 2216 900kv found here
..
http://www.clubheli.com/Multi-Rotor-...-MT_c_151.html
..then decided to use the tiger esc 30a might be a overkill oh well it will keep motors cool. esc found here
..
http://www.clubheli.com/Tiger-Motors...EC_p_3588.html
..
I'll be using the 9.4.7 gemfan props then move up to cabon later on.
I also will be using the naza FC with Gps ... Still waiting on one motor and esc from clubheli.com their out of stock until the 23rd or thr a bouts. Did solder three esc to the ht-fpv power board so pretty excited to get goin on it again soon as they re-stock those items.
Good luck on your build post some pics
L1

#6 flitelab Sep 18, 2012 08:07 PM

The Tiger 2216s are a nice fit for that frame, I use them on various builds including one ht-fpv build. The 30a ESCs are probably overkill but no worries, 18a would be sufficient but only impact will be a touch more weight. I carry the Tiger motors in Canada and deal with Club Heli, good guys.

#7 Luckyone Sep 18, 2012 08:10 PM

Quote:

Originally Posted by flitelab (Post 22770922)
The Tiger 2216s are a nice fit for that frame, I use them on various builds including one ht-fpv build. The 30a ESCs are probably overkill but no worries, 18a would be sufficient but only impact will be a touch more weight. I carry the Tiger motors in Canada and deal with Club Heli, good guys.

........
HI fltelab,
your the one who told me awhile back to get the tiger 2216 900 kv hehehe so i did, but then was un decited about the esc's so went with the 30a in case i jump up to 4s batteries. I have a long ways to go yet so i'll be asking a lot of question very soon ... hehe
L1

#8 jpsabo Sep 18, 2012 08:49 PM

The RCTiger 900 Kv's are very nice...I use them on a Hoverthings.com quad frame with GemFan 10x4.7 carbon-filled props. I built it light to use as a sport flyer. For the HT-FPV frame I went with Avroto's and 11x4.7 carbon-filled props as it's a bit on the heavy side.

#9 Titus Gordon Sep 18, 2012 09:52 PM

Making some progress, I had to remove the center post for the Quattro to fit.

http://www.rcgroups.com/forums/attac...mentid=5167238

#10 Titus Gordon Sep 18, 2012 11:48 PM

Got the Crius AIO mounted

http://www.rcgroups.com/forums/attac...mentid=5167432

#11 Titus Gordon Sep 20, 2012 12:30 AM

I've been busy today, got everything except the FPV gear installed. All motors are spinning the correct direction, and my 3 position switch and my throttle hold switch are programmed for six flight modes (although I have them all set to the default stabilize mode). I just need to balance and install the props, install the GPS module, tidy up some wiring and start test flights!

Crius AIO Pro 1.0 flashed with Megapirate NG 2.7 R4
Skywalker Quattro 20Ax4
FrSky D8R-II+
FrSky Telemetry Hub
FrSky FLVS Lipo Voltage Sensor
4x 2212 motors (no idea what brand, they came with the ARF kit I bought)

Stock Turnigy 9x Radio with FrSky DJT Telemetry module & FrSky FLD-02 Telemetry Screen.

The telemetry screen shows the telemetry hub's temperature, RSSI strength and voltage of cells on the quad from the FLVS module.

http://www.rcgroups.com/forums/attac...mentid=5169782

#12 Titus Gordon Sep 20, 2012 09:11 AM

I've come up to a situation I'm a littler nervous about! I need to cut off the bullet connectors that came with the 3300 lipo and solder on the XT-60 connectors I'm using... I better lay off the coffee today!

#13 flitelab Sep 20, 2012 09:14 AM

Looking good so far. Safe way to deal with the lipo is to cut one at a time, solder it to the XT60 and heat shrink, then cut and do the other. Then you don't have exposed ends or try and cut both and once and ground it out. I always do mine that way as habit.

#14 Titus Gordon Sep 20, 2012 01:22 PM

Just a quick question.. What will I need to get live info from the quad to the arducopter mission planner? stuff like live google maps positioning and stuff like that? I can't find much info on it.

specifically this... •Do all mission planning via a two-way wireless connection option. Waypoints, mode changing, even changing the gains of every control parameter can be done from your laptop, even while the copter is in the air!

EDIT: I think I found it, does this look like what I need?

https://store.diydrones.com/3DR_Radi...try-3dr915.htm

#15 flitelab Sep 20, 2012 02:55 PM

I can't help you with arducopter, sorry, not one of the many boards I've tried :-)


All times are GMT -5. The time now is 04:54 PM.