RC Groups

RC Groups
    Multirotor Talk
        Discussion QuadCopter 650 ARF & Graupner RC problem.

#1 zavataafnan Nov 26, 2011 01:10 PM

QuadCopter 650 ARF & Graupner RC problem.
 
Dear all,
first of all, i am new to quadrocopters and i want to know learn more about them.
I have quadrocopter 650 ARF (REELY SKY) with graupner HOTT for the RC.
I can bind the RC to quadropoter and set the stick mode to 2. I have a problem. when i turn on the quadcopter and RC with the minimum throttle, the copter will turn on at idle speed. However, in the instruction manual, it was mentioned for starting the Motor:
-Set THROTTLE to zero, YAW to full deflection to the left, PITCH and ROLL to neutral.
then the Motors will turn on.
But when i turn on RC and copter, copter flies!!! is that normal?
Thanks for reply.

#2 ripmax Nov 26, 2011 02:40 PM

I have a conrad reely 450, when you turn the transmitter on then the quad, nothing should happen, motors will start to turn at idle when throttle set to zero and yaw fully to left.

#3 ripmax Nov 26, 2011 03:03 PM

Try this thread The Conrad 450 ARF Quadrocopter the 650 is a larger upgraded version.

#4 zavataafnan Nov 26, 2011 03:31 PM

Thanks for you reply. Is that 450 has a remote configuration set?
I guess that the quad was not programmed well!!! I follow the instruction for remote configuration to train throttle, yaw, pitch, and roll. but i can not program them well.

#5 ripmax Nov 26, 2011 04:13 PM

You have to train throttle, pitch, yaw etc following the manual, but if set up right the quad should only run motors when full left yaw is input, I got a bit confused at first as I did'nt start with left yaw after training and thottled up and nothing happened! ask the question in the "conrad 450 arf quadrocopter" thread you should get a few more replies there that will hopefully solve your problem

#6 ripmax Nov 26, 2011 04:18 PM

click on "search" at the top of this page, type in "conrad 450 arf quadrocopter" then click on last page and ask the question, you should get a bit more info, as i say as far as i know the 450 flight control board works the same as yours

#7 zavataafnan Nov 27, 2011 10:04 AM

Thanks for your reply. I searched the forum but i can not find my recent question, Can you help me about?
in the instruction manual, it is mentioned that for programming of transmitter channels: "Now switch on the transmitter and pull out the telescopic aerial of 27-/40 MHz remote control systems completely", where is the telescopic aerial? Does it mean the telescopic aerial of transmitter?
I just affixed the jumper R2! Is it enough for programming the channels?

#8 ripmax Nov 27, 2011 01:25 PM

Safety first, remove the props whilst you are setting, only when it responds as expected fit the props!

Do you have a 35mhz transmitter or 2.4ghz? if you have 2.4ghz it will have a very short stubbie areial, 35mhz will have long metal telescopic areial, don't matter which just pull areial out,disconnect the battery from the quad and plug the jumper into r2, set all trims to neutral, throttle to zero (pulled back to bottom) then follow manual to programme your transmitter to the quad, make sure u remove the jumper from r2 when this has been done (before flying)

#9 zavataafnan Nov 27, 2011 01:54 PM

You know, I think the quad can not program well. I can not see the red LEDs describing the configuration of each THROTTLE, PITCH, ROLL, and YAW.
But when i set the trim for throttle to the lowest position, the quad starts and stops well. But i can not use throttle to fly the quad.
Can you help me about the receiver connection pins. I use this setting:
PIN10-> CHANNEL 6(THROTTLE)
PIN9-> CHANNEL 5(PITCH 2)
PIN8-> CHANNEL 4 - NO CONNECTION
PIN7-> CHANNEL 3 (PITCH 1)
PIN6-> CHANNEL 2(ROLL 2)
PIN5-> CHANNEL 1(ROLL 1)
is that right?
I really confused!

#10 ripmax Nov 27, 2011 02:52 PM

Sorry can't help there, my 450 has a pre-installed 35mhz receiver so I did'nt have to worry about that, u really need to ask the question again in the conrad 450 thread, sure the guys won't mine yours is a 650! someone should know there, I'm surprised no one else has put comments in this thread.

#11 ripmax Dec 02, 2011 02:55 PM

You gone quiet!! how are you getting on with it?

#12 zavataafnan Dec 03, 2011 01:14 AM

I solved the problem. the order of channel connections to RC receiver is very complicated. There are some configurations in Graupner RC that should be done.
Finally, I examined about 40 combinations to find the correct order of channel connections to RC receiver.

#13 ripmax Dec 03, 2011 03:10 PM

2 Attachment(s)
Great, hope its flying well, been really pleased with mine, had it for over a year and not a problem, only problem I've found is it works so well I have nothing to tinker with!!! made a camera mount underneath, kept me occupied for a few nights.

Here's pics before and after.


All times are GMT -5. The time now is 09:05 AM.