PDA

View Full Version : Discussion Import z USA

Tiooo
May 18, 2008, 08:05 AM
Witam,

Chciałbym się dowiedzieć czy silniki spalinowe do modeli są objęte cłem.

I ile by kosztowała taka wysyłka do kraju? :)

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5460

stanradzikowski
May 18, 2008, 07:40 PM
jak znam polske to jak paczka dojedzie to idzie prosto do bytomia i dolicza clo :(

nie jestem 100% ale mysle ze dolicza clo.

wysylka tez zalezy od tego jak szybko bys chcial silnik,

sprobowalem kupic ten silnik i dostalem cos takiego

Sorry, your weight exceeds the postal weight class. Try splitting your order down into smaller separate orders.
Many countries have cheaper postage rates than our standard international rate! Log in or create an account to get a more accurate postage rate.

to niestety chyba sie nie uda, moze jak kogos znasz w stanach to by wyslali

Tiooo
May 19, 2008, 09:18 AM
Dzisiaj się dowiedziałem że wystarczy zaznaczyć na końcu zamówienia że przedmiot który zamawiamy to zabawka, wartość 10$ i już omijamy vat i oclenie. Nie wiem jak w innych sklepach, ale akurat ten jak coś wysyła do polski na takie coś się godzi. Myślę że lipiec-sierpień będę zamawiać tą bęnzyne więc dam na pewno sprawozdanie co i jak.

WYPROBOWANE.

Mirek J.
May 23, 2008, 02:20 PM
Silniczk ktory myslisz zamowic z hobbyciti niestety ale to z Chin a nie z Ameryki jak myslisz , zanim zamowisz .Ja zamowilem motorek elektryczny za 45 dolcow a przesylka do Polski kosztowala tyle samo wiec ogolnie motorek kosztowal 100 dolcow . Napisz do mnie kilka slow wiecej ,chyba ze nie potrzebojesz wiecej informacji . Zadzwon do Modelpartner ( Leszek Jura ) on sprowadza duzo materialu z Chin i bedzie mogl Tobie pomoc ,
Mirek .

SP 17
May 27, 2008, 04:20 AM
Oj słucham was i słyszę, że nie bardzo wiecie o czym mówicie. Sprowadziłem sobie silnik XYZ 26 A. Przecież koszt wysyłki do Polski sam sobie określasz, do tego służy odp. zakładka na stronie, na której możesz te koszty sprawdzić. Zależą one tylko od wagi przesy.lki. Za mój mogłem wybrać czy chcę zapłacić 22$ ( AiR Parcel) lub 55$ chyba (EMS Express). Przesyłka szła ok 3 tyg. z tym, że w kraju na cle leżała 1 tydzień. Czy wy myślicie, że na cle siedzą gamonie i nie ocli ci silnika za ponad 100$ tylko dlatego, że widnieje na opakowaniu cena 10$??? Akurat na to nie ma reguły, jeśli to pierwszy zakup to pewnie bez cła będzie - tak miałem, ale większą ilosć czy częstrze zakupy potrafią clić.

Mirek J.
May 28, 2008, 02:29 PM
Witam ,,, niestety--- ale ja przynajmniej nikogo nie posadzalem i nie mowilem ze nasi celnicy to gamonie , dlaczeko "wtykasz " takie uwagi w czyjes rozmowy nie wiedzac szczegulow rozmowy , ja zaplacilem taka sume poniewaz jaaaaaa sam wybralem dwu-dniowe dostarczenie towaru do Polski a koszta cla nie mialy nic wspolnego z moja stowkaaaaaaaaaaaaaaaaaa! .
SP - ja mialem przyjemnosc wymienic troche korespondencji z Toba w ostatnich kilku latach ale nigdy nie przypuszczalem ze masz krutki lont .

Przyjemnych lotow .... Mirek .

SP 17
May 29, 2008, 10:13 AM
Mirek - ani nie domyślam się kim jesteś, ani nie rozumiem jakie masz do mnie pretensje. Gdzie w wątku tym powiedziane jest, że nikt nie powinien wtrącać sie do dyskusji??? Jesli tu sa takie zasady to jest to chore i więcej nic nie napiszę... Co do celników - odpowiedziałem tylko osobie pytającej, że celnicy nie są gamoniami by dać sie nabrać na "gift" czy "toy" za 20$ widząc co jest w środku. Więc jakie masz do mnie pretensje???Ja też nie zaplaciłem cła za mój silnik kosztujacy 170$ choc leżał na cle tydzień czasu. Proponuję więc jeszcze raz przeczytać całość...

Mirek J.
May 31, 2008, 11:00 PM
Witam --- SP - przepraszam ! nie spodziewalem sie ze w ten sposob ten sposob rozmowa sie potoczy ,, nie ,, na tym forum nie istnieja zadne takie regolki i podjum zawsze jest otwarte dla wszystkich .

Przyjemnych lotow , co najnowsze na desce jesli mozna spytac .

Mirek .

Janusz
Jun 03, 2008, 04:52 AM
Witam. Po dosc dlugiej nieobecnosci. Potwierdzam slowa Mirka. To co napisal i nie wiem dlaczego kolega SP17 sie tak upiera przy swoim zdaniu. Clo trzeba zaplacic i niezaleznie co sie kupuje. Pozdrawiam.

SP 17
Jun 03, 2008, 01:34 PM
Ludzie!!! Ja już nie rozumiem o co Wam chodzi. Janusz - przy czym ja sie upieram?

Janusz
Jun 28, 2008, 04:29 AM
Witam. Moze zaczoles nie tak. Wszystko dobrze ale tak jak napisal Mirek z tym silnikiem to wlasnie byl dla mnie. Malo tego to trzeba doliczyc jeszcze przesylke i clo. Mirek tylko wspomnial o cle na towary a wiesz ze i clo zaporowe doliczaja. Wlasnie moj silnik byl na cle w Gdansku i byl dwa razy otwierany co swiadcza nalepki sluzb celnych. Pozdrawiam.