PDA

View Full Version : Discussion Sea Breeze Parachute / Paracopter

GMPST2000
Apr 14, 2008, 07:12 AM
Witam Serdecznie,

Czy w okolicach Warszawy jest ktoś, kto lata glidem z silnikiem, czyli R/C PPG ? Chętnie obejrzałbym takie "coś" (np. Sea Breeze Parachute / Paracopter h**p://www.seabreezeparachutes.com) w akcji.

Matt

helimaster87
Apr 16, 2008, 01:14 PM
Espero Que Si Estoy Buscando Voladores De Helis Saludos Y Espero Me Conectes Con Alguno Saludos

GMPST2000
Apr 16, 2008, 01:25 PM
No thank you. Only paracopter. pls.

Janusz
Apr 20, 2008, 02:13 PM
Witam. Prosze nasze forum sie powieksza. Zauwazylem ze dosc malo ludzi robi modele tego typu chociaz mam kolege z niemiec co sie bardzo tym interesuje. A moze posiadasz jakies ciekawe plany motolotni to na forum cos zbudujemy. Moze jeszcze ktos obseruje temat to sie przylaczy. Jest to dosc ciekawe wyzwanie budowa latajacej paralotni albo motolotni. Pozdrawiam.

GMPST2000
Apr 23, 2008, 04:50 AM
Witam,
Niestety nie dysponuję planami by uszyć skrzydło (zdecydowanie jestem zainteresowany paraglide'm z PPG). Natomiast mam zobrazowane zależności w długościach linek
http://modelarz.com/pliki.php?id=251&w=pb
oraz całkiem fajny ... KITE (2,4m2)

Cały wątek TUTAJ (http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=2557)

Janusz
Apr 24, 2008, 03:19 AM
Witam. Dosc ciekawe. Wlasnie te linki w paralotni to jak widac dosc powazny problem. Ciekawe jak to mozna w motolotni na silnik elektryczny z miniatura dwoch motolotniarzy. Skrzydlo mozna adoptowac od latawca typu delta. Pozdrawiam.

GMPST2000
May 01, 2008, 05:59 AM
Problemem są wloty powietrza do kite'a umieszczone od dołu powierzchni nośnej. Napełnianie powietrzem w moim kite występowało tylko wtedy, gdy spadał. Jak miał lecieć na odległość, po kilku sekundach tracił kształt i nie łapał powietrza do komór:-(

P.S. Nadal z tym walczę. Będę podklejał otwory wlotowe taśmą, by łapały powietrze na wprost.

Janusz
Jun 28, 2008, 04:59 AM
Witam. Czytalem ten wontek z linku. Byc moze trzeba gdzies zamontowac dodatkowe sterowanie na mini serwie albo metoda prob i bledow dojsc do konsensusu. Ja dlatego czekam nad budowa motolotni, szukam materialow konstrukcyjnych gdyz nie wszystko mozma zrobic jak w gotowej motolotni. Samo znalezenie srodka ciezkosci to zajmie duzo czasu a nie mowiac inne rzeczy. Pozdrawiam.