View Full Version : Discussion "Magyarul" ide gyere....
tombrez
Aug 19, 2007, 05:27 PM
Üdvözlök mindenkit!!
Itt magyarul beszélhetsz,és választ kapsz.
Jó repitést!
tombrez
Nov 11, 2007, 08:48 AM
Hello Kitty:) :)
qq67
Feb 17, 2008, 08:12 AM
Megvettem az elso gepemet egy Protech Skyridert (majdnem olyan mint a kozismert Easy Glider) es összeépítés előtt vettem eszre hogy a torzs felulrol nezve kb 1.5-2cm ivben hajlik. Mar a dobozbol igy vettem ki és tanacstalan vagyok hogy vigyem vissza a boltba vagy összerakhatom. Nem tudom hogy a repulesi tulajdonsagok valtoznak e ekkora görbülettől. Tozs hossza 90cm szarnyfesztav 140cm.
Esetleg a gorbuletet ki lehet e szedni valami modon, a torzs anyaga tomor hab.
tombrez
Mar 21, 2008, 12:21 PM
Szia!
Nekem is volt anno ilyen torzs elhajlott gepem.
En osszeepitettem es kifogastalanul repult.
Igaz trimmeltem az oldalkormanyt rendesen,tedd te is ezt.
Valtoztatni akkor tudnal rajta ha froccsontott muanyag lenne,de a habon?
Valami nehezeket tennel ra par napig ami sulyos de nem nyomna ossze a habformat?
udv
bandyka
Jun 30, 2008, 09:11 PM
Hello ugyanugy ahogy elgorbult vissza is fog gorbulni had ugy csinalod ahogy tombrez leirta:)
tombrez
Jul 25, 2008, 09:57 AM
Hello ugyanugy ahogy elgorbult vissza is fog gorbulni had ugy csinalod ahogy tombrez leirta:)
Hello bandyka!
Latom AU-ban repkedsz.Igaz ott most tel van 18fok.Milyen nagy a szel,tudsz repiteni?
Udv itt,hatha tudunk tanulni toled.Milyen gepekkel foglalkozol?
Gelei Imre
Jul 26, 2008, 03:17 PM
Hello Tombrez!
Mi nem ismerjük egymást? Én is egri vagyok, bár most Kerecsenden lakok. A magyar fórumon már láttalak, de nem tudtam hogy Te is egri vagy. A füzesabonyi kiscsapattal szoktunk reptetni a szihalmi kis repterünkön. Ha gondolod esetleg összeröffenhetnénk egy kis reptetésre, esetleg szakmai dumcsira. Itt a kerecsendi focipályán is lehet bármikor reptetni. Engem elérsz a 450-520-as telefonon.
Üdv Gelei imre!
tombrez
Aug 02, 2008, 11:34 AM
Szia!
Én is lattam mar a neved,ismeros volt az rcmodellrol.
Nekem ugy nem ugrik be hogy ki lehetsz.
Az egri modellezo klub tagja vagyok,hol talalkozhattunk?
udv
Gelei Imre
Aug 18, 2008, 06:55 AM
Szia!
Tavaly kinn voltam az egri reptéren a modellezőnapkor, de nem reptettem. Gavallér józsival akkor ismerkedtem meg, és a többiekkel is. Dávid Jancsival és Kelemen Zsoltival szoktunk néha reptetni a K2-nél a kis repterünkön Egerben. Te hol szoktál reptetni, és magad építed a gépeidet? Ha van kedved egyszer-egyszer összeröffenhetnénk egy kis reptetés erejéig a csapattal. Jancsival reptettünk már a szihalmi nagy repterünkön is. Ide főleg a füzesabonyiak, és a mezőkeresztesiek járnak. Ez jó nyírott mező, itt robbanóssal is lehet reptetni. Ha van kedved oda is lejöhetsz, és összeismerkedhetsz velük is. Telefonom: 36/450-520 (UPC-s) itt megbeszélhetjük ha érdekel a dolog. Én minden gépemet kizárólag saját magam építem, így van már egy kis építési tapasztalatom, ha kell valamiben segíteni is tudjuk egymást.
Üdv Imre
Email: gelei.imre@chello.hu
tombrez
Aug 25, 2008, 02:30 PM
oké rendben keresni foglak.
Hol az egri repter?David Janit szoktam latni itt az ipari parkban a volt kerteszet foldjen.En is szoktam oda kijarni hetkoznap.
Szihalom nekem mar messze van.Láttam ,hogy muszeresz vagy mint en:)
Gelei Imre
Aug 27, 2008, 03:40 PM
Hello !
Mi is ott reptettünk a kertészeti földön, de itt Kerecsenden is lehet a focipályán, ha gondolod Szihalomra együtt is kimehetünk Jancsiékkal. Nincs az messze, kb mint Füzesabony, csak a körforgalomnál balra kell menni, és onnan 4-5Km a reptér. A szakmám orvosi műszerész, én is egri vagyok, a GMSz-ben végeztem 1981-ben. A kórházban is dolgoztam. 1995-óta szitanyomással, és dekorációval foglalkozok, van öntap vágó plotterem, és habvágóm is, és tudok a haverokkal CNC habvágón pld depron gépet kivágatni Egerben, a Cerka Design Studióban. Úgyhogy sok mindent meg tudunk csinálgatni házilag! Én is kiváncsi vagyok a Te gépeidre. Te robbanóssal reptetsz, vagy depronnal? Te szoktad a gépeidet elkészíteni? Én a fórumon elég sok mindenbe belefogtam, most pld a Csupaszárnyak topicban a motoros sárkány építését mutattam be. Jancsi is csinál egyet, már ajánlottam neki anyagot hozzá. Szoktunk csereberélni is anyagokat. Ha megyünk reptetni akkor Jancsi el tud hozni kocsival, majd megszervezzük. Hétvégére már jó lenne egy kis reptetés, lehet hogy most a Füzesabonyi kiscsapat jön be a K2-re Egerbe. Ők is nagyon rendes srácok! Majd megismered Őket is ha van kedved hozzá. Ők is fórumozgatnak hébe-hóba.
Üdv Imre!
tombrez
Feb 15, 2009, 10:51 AM
Szia IMI!
Rég jártam erre,igy felélesztem a hamvaiból ezt a topikot.
Ma kint voltunk K2-n berepültük az Ati gépét amit adtál.
Orrkönnyü lett igy némi plussz sárral az orrában már jól repült.
Amint huzok egy nagyon pici magaságit,már megy is a bukfenc.
Miért?
Gelei Imre
Feb 16, 2009, 07:36 AM
Helló!
Pont azért, mert orrkönnyű, meg lehet, hogy a magassági kormány kitéréséből kicsit vissza kell venni. Attila már kipróbálta? megy neki a repítés?
tombrez
Feb 17, 2009, 12:40 PM
OKé,
nagyon emelőprofilos a szárny és finoman kell beállitani a vezérlést.
A magasságiból már annyit visszavettem ,hogy szinte csak 30% a kimozdulás a 100%ból.
Legközelebb remélem több idő lesz a kisérletezgetésre.
Már Ati vezette az én mostcsinált depronomat elég jól megy neki,nagy szél volt az egyenesben tartást gyakoroltuk.A probléma az hogy csak 1 darab akku van és az csak 10perc örömrepkedésre elég.:)
üdv
ledgeri
Jun 08, 2009, 08:45 AM
...de távirányítós autóhoz keresnék festéket , spaz stix márkájút, de olyan szinten nem találok Magyarországon, hogy a google is csak az én forum kérdéseimet dobja ki... és ezt a fórumot
ha valaki tud segítsen
vBulletin® Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.